Jadłospis
Poniedziałek 22 .04 . 2024r.
Śniadanie: Kakao (230g) , bułka wrocławska z masłem „serek śmietankowy , ogórek, rzodkiewka, (50-60g), plaster pomarańczy.
Obiad: Jarzynowa na kurczaku (230g) , makaron z truskawkami (160g), kompot z porzeczki czarnej (230g).
Podwieczorek: Herbata z cytryną , bawarka (230g) , chleb mieszany z masłem , jajko ze szczypiorkiem i rzodkiewką (50-60g), mandarynka.
Alergeny: gluten, mleko, seler, miód, cytrusy
Wtorek 23.04.2024 r.
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (230g) , bułka wieloziarnista z nutellą (50-60g) gruszka.
Obiad: Ryżanka na wywarze drobiowo-wołowym (230g) , ziemniaki z koperkiem (100g) , kotlet schabowy z fileta kurczaka (60g) , sałatka z ogórka świeżego (100g), kompot porzeczki czarnej (230g)
Podwieczorek: Herbata z cytryną, bawarka (230g) , chleb mieszany z masłem, szynka w siatce, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka (50-60g) morela suszona .
Środa 24. 04. 2024 r.
Śniadanie: Kawa inka na mleku (230g) , bułka wieloziarnista z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (50-60g), jabłko1/2.
Obiad: Barszcz ukraiński na drobiu (230g) , naleśniki z farszem wołowym (160g), brzoskwinia konserwowa, kompot z owoców mieszanych (230g).
Podwieczorek: Jogurt pitny (230g), mini pączki , banan.
Alergeny: gluten, mleko „miód, seler , cytrusy.
Czwartek 25. 04. 2024r.
Śniadanie: Kawa inka na mleku (200g) , bułka wieloziarnista z masłem „ ser żółty, papryka (5060g), winogrono.
Obiad : Koperkowa na drobiu (230g) , kasza bulgur z gulaszem węgierskim (160g), kompot z czarnej porzeczki (230g).
Podwieczorek: Herbata z cytryną, bawarka (230g) , chleb mieszany z masłem , pasta rybna z ogórkiem kiszonym i cebulką (50-60g), kiwi, jogurt naturalny.
Alergeny: gluten „seler „mleko, miód, cytrusy.
Piątek 26.04.2024 r.
Śniadanie: Kakao (230g) , bułka wieloziarnista z masłem, kiełbasa od Gierka, pomidor, szczypiorek (50-60g), plaster arbuza.
Obiad: Krupnik na kurczaku i wołowinie (230g) , pierogi z serem i sosem jogurtowym (160g) kompot z winogronu (230g).
Podwieczorek: Herbata (230g), ciasto drożdżowe, jogurt naturalny, śliwka .
Alergeny: gluten, seler, mleko, miód, cytrusy.
Między posiłkami podawana jest woda z cytryną oraz kompot.
SMACZNEGO!
Alergeny to substancje powszechnie występujące w naturalnym środowisku, powodują różne objawy chorobowe.
W niniejszym jadłospisie występują najczęściej spotykana alergeny pokarmowe. mleko, jaja, gluten, mięso, seler, pomidory, ryby, cytrusy.