Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 22 .04 . 2024r.

Śniadanie: Kakao (230g) , bułka wrocławska z masłem „serek śmietankowy , ogórek, rzodkiewka, (50-60g), plaster pomarańczy.
Obiad: Jarzynowa na kurczaku (230g) , makaron z truskawkami (160g), kompot z porzeczki czarnej (230g).
Podwieczorek: Herbata z cytryną , bawarka (230g) , chleb mieszany z masłem , jajko ze szczypiorkiem i rzodkiewką (50-60g), mandarynka.
Alergeny: gluten, mleko, seler, miód, cytrusy

Wtorek 23.04.2024 r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (230g) , bułka wieloziarnista z nutellą (50-60g) gruszka.
Obiad: Ryżanka na wywarze drobiowo-wołowym (230g) , ziemniaki z koperkiem (100g) , kotlet schabowy z fileta kurczaka (60g) , sałatka z ogórka świeżego (100g), kompot porzeczki czarnej (230g)
Podwieczorek: Herbata z cytryną, bawarka (230g) , chleb mieszany z masłem, szynka w siatce, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka (50-60g) morela suszona .

Środa 24. 04. 2024 r.

Śniadanie: Kawa inka na mleku (230g) , bułka wieloziarnista z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (50-60g), jabłko1/2.
Obiad: Barszcz ukraiński na drobiu (230g) , naleśniki z farszem wołowym (160g), brzoskwinia konserwowa, kompot z owoców mieszanych (230g).
Podwieczorek: Jogurt pitny (230g), mini pączki , banan.
Alergeny: gluten, mleko „miód, seler , cytrusy.

Czwartek 25. 04. 2024r.

Śniadanie: Kawa inka na mleku (200g) , bułka wieloziarnista z masłem „ ser żółty, papryka (5060g), winogrono.
Obiad : Koperkowa na drobiu (230g) , kasza bulgur z gulaszem węgierskim (160g), kompot z czarnej porzeczki (230g).
Podwieczorek: Herbata z cytryną, bawarka (230g) , chleb mieszany z masłem , pasta rybna z ogórkiem kiszonym i cebulką (50-60g), kiwi, jogurt naturalny.
Alergeny: gluten „seler „mleko, miód, cytrusy.

Piątek 26.04.2024 r.

Śniadanie: Kakao (230g) , bułka wieloziarnista z masłem, kiełbasa od Gierka, pomidor, szczypiorek (50-60g), plaster arbuza.
Obiad: Krupnik na kurczaku i wołowinie (230g) , pierogi z serem i sosem jogurtowym (160g) kompot z winogronu (230g).
Podwieczorek: Herbata (230g), ciasto drożdżowe, jogurt naturalny, śliwka .
Alergeny: gluten, seler, mleko, miód, cytrusy.

Między posiłkami podawana jest woda z cytryną oraz kompot.

SMACZNEGO!

Alergeny to substancje powszechnie występujące w naturalnym środowisku, powodują różne objawy chorobowe.
W niniejszym jadłospisie występują najczęściej spotykana alergeny pokarmowe. mleko, jaja, gluten, mięso, seler, pomidory, ryby, cytrusy.